Mobile Fokus

Malaysia Tech News Portal

Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi

Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 1

Selepas pelancaran Oppo R15 Pro pada bulan Mei yang lalu, Oppo telah beralih tumpuan kepada siri F dan pelancaran Oppo Find X ke pasaran Malaysia.

Walaubagaimanapun, Oppo Malaysia kini telah mengesahkan bahawa satu model baru didalam siri Oppo R akan dilancarkan dipasaran tempatan tidak lama lagi.

Walaupun tidak sebarang pengesahan akan model apa yang dimaksud oleh Oppo namun Oppo R17 Pro dilihat sebagai calon paling sesuai khususnya selepas ianya  telah mula dijual di pasaran China pertengahan bulan ini.

Oppo R17 Pro ini dijangka hadir dengan skrin paparan AMOLED FHD+ berukuran 6.4-inci yang memiliki reka bentuk skrin waterdrop seperti pada Oppo F9 yang dilancarkan di Malaysia minggu lalu. Oppo R17 Pro juga menjadi telefon pintar pertama dipasaran untuk hadir dengan gelas keselamatan Corning Gorilla 6 selain nisbah skrin kepada rangka 91.5%.

Oppo R17 Pro hadir dengan pemproses kelas pertengahan Snapdragon 710, 8GB RAM, 128GB memori simpanan dalaman dan sensor capjari terbina didalam skrin (tiada sensor capjari fizikal).

Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 2

Bercakap mengenai kamera belakang Oppo R17 Pro, ianya memiliki tiga sensor kamera yang mana salah satu daripada sensor kamera ini adalah unit 12MP yang memiliki aperture boleh ubah f/1.5-f/2.4 yang dikatakan sama seperti pada Galaxy Note9 dan Galaxy S9+. Sensor kedua pula adalah unit 20MP manakala unit kamera ketiga adalah kamera 3D TOF yang mempunyai fungsi pengambilan gambar 3D dan banyak lagi.

Oppo R17 Pro juga memiliki kamera selfie 25MP yang mempunyai aperture f/2.0 dan sudah pastinya dengan teknologi AI Beauty.

Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 3

Oppo R17 Pro juga hadir dengan ciri yang tidak dimiliki oleh versi biasa Oppo Find X iaitu teknologi pengecasan pantas 50W SuperVOOC yang hanya ditawarkan pada Oppo Find X edisi Lamborghini.

Bateri Oppo R17 Pro ini dibahagikan kepada dua bahagian iaitu 1,850mAh setiap satu (3,700mAh) dan menjanjikan pengecasan ke tahap 40% didalam masa 10 minit sahaja.

Oppo R17 Pro ini hadir dengan ColorOS 5.2 yang berasaskan Android 8.1 Oreo dengan warna-warna gradasi yang unik.

Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 4Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 5 Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 6 Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 7 Oppo R17 Pro dengan teknologi tri-kamera mungkin memasuki pasaran Malaysia tidak lama lagi 8

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.