Mobile Fokus

Malaysia Tech News Portal

Peranti Foldable HONOR Magic Vs kini di Malaysia – harga RM 5,999

 

HONOR Magic Vs

Bersama Honor Magic5 Series, Honor juga  telah melancarkan telefon pintar foldable syarikat ini iaitu Honor Magic Vs di Malaysia.

Honor Magic Vs  tampil dengan rekaan yang lebih nipis dan ringan hasil penggunaan engsel yang lebih kompleks namun ini juga membolehkan peranti dilipat tanpa sebarang ruang diantara skrin.

Peranti Foldable HONOR Magic Vs kini di Malaysia - harga RM 5,999 9

Honor Magic Vs hadir dengan skrin paparan luaran Curved Nano Crystal Glass berukuran 6.45-inci yang mempunyai kadar segar semula 120Hz dengan nisbah 21:9 dan kecerahan maksima 1,000nits. Skrin ini juga mempunyai bezel sisi yang nipis dan ini memberikan kadar nisbah kepada skrin yang tinggi iaitu 90%.

Peranti Foldable HONOR Magic Vs kini di Malaysia - harga RM 5,999 10

Beralih kepada skrin paparan utama pula, Honor Magic Vs memiliki skrin paparan berukuran 7.9-inci namun kadar segar semula yang dimiliki skrin ini adalah 90Hz dengan kecerahan maksima 800 nits. kedua-dua panel ini adalah jenis 10-bit yang menyokong 1 bilion warna.

Peranti Foldable HONOR Magic Vs kini di Malaysia - harga RM 5,999 11

Penambahan terbaru pada Honor Magic Vs adalah sokongan stylus Magic Pen yang disambungkan kepada telefon pintar melalui Bluetooth.

Selain itu, Honor Magic Vs hadir dengan cip 4nm Snapdragon 8+ Gen 1 dengan OS Turbo X,  8GB atau 12GB RAM dan storan dalaman 256GB atau 512GB.

Peranti Foldable HONOR Magic Vs kini di Malaysia - harga RM 5,999 12

Beralih kepada kamera, Honor Magic Vs tampil dengan sensor utama 54MP IMX 800 dengan aperture f/1.9, sensor ultrawide 50MP yang juga menyokong fotografi makro dan sensor telefoto 8MP dengan 3x zoom optik. Kamera selfie pada panel skrin luaran adalah 16MP namun spesfikasi kamera selfie pada bahagian dalam tidak didedahkan.

Honor Magic Vs juga memiliki bateri berkapasiti 5,000mAh yang terdiri daripada dua sel bateri dan ianya juga menyokong pengecasan pantas 66W Honor SuperCharge yang menawarkan 100% pengecasan didalam masa 46 minit sahaja.

Selain itu, Honor Magic Vs turut memiliki sensor capjari pada butang kuasa sisi, sistem sekuriti Dual TEE (Trusted Execution Environment) dibangunkan bersama Qualcomm, dual speaker IMAX dan antaramuka MagicOS 7.0 yang berasaskan Android 12.

HONOR Magic Vs

Honor Magic Vs akan ditawarkan didalam dua warna iaitu Cyan dan Black pada harga RM 5,99

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.