Mobile Fokus

Malaysia Tech News Portal

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda

OPPO Reno8 Series yang dilancarkan pada bulan Julai yang lalu telah berjaya menambat hati pengguna dengan penawaran spesifikasi premium yang telah berjaya mengekalkan reputasi Reno Series sebagai telefon pintar pakar potret terbaik daripada OPPO.

Ketika pelancaran, OPPO Reno8 Series ditawarkan di dalam dua warna iaitu Shimmer Black dan Shimmer Gold yang unik namun bersempena dengan perayaan Krismas dan tahun baru, OPPO telah mengumumkan satu lagi warna bagi OPPO Reno8 5G iaitu Sunkissed Beige.

Walaubagaimanapun, OPPO juga telah menggandakan kapasiti RAM yang dimiliki telefon OPPO Reno8 5G Sunkissed Beige sebanyak 50% iaitu kepada 12GB RAM berbanding hanya 8GB RAM pada model yang dilancarkan sebelum ini tanpa sebarang peningkatan harga.

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda 11

Sunkissed Beige

Warna Sunkissed Beige pada OPPO Reno8 5G berjaya menjadi realiti hasil pertukangan struktur yang kompleka dan ianya diserlahkan lagi dengan kemasan berwarna emas terang pada panel belakang yang memberi inspirasi kepada organza yang lembut dan berkilauan, mencerminkan fesyen dan keanggunan.

Dalam pada itu, warna primer OPPO Reno8 5G Sunkissed Beige adalah emas dan ianya adalah sebuah warna yang melambangkan kemewahan dan ianya turut diadun dengan garis-garis halus yang meningkatkan lagi mutu estetik telefon pintar ini.

Selain itu, OPPO Reno8 5G juga dikuasakan dengan dwi-sensor flagship daripada Sony dan beberapa ciri pengimejan berasaskan AI seperti Ultra Night Video dan Night Portrait yang dibangunkan untuk memberikan pengguna merakam memori terindah ketika musim perayaan.

Jom terokai beberapa ciri premium yang dimiliki oleh OPPO Reno8 5G Sunkissed Beige  ini :

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda 12

Sensor Sony Dwi-Andalan

kamera selfie yang dimiliki OPPO Reno8 adalah sensor IMX 709 yang dibangunkan oleh Sony dengan kerjasama OPPO dan ianya merupakan sensor yang tampil dengan pemfokusan auto untuk hasil potret malam yang terbaik dan lebih tulen.

Sensor ini tampil susunan warna RGBW yang membolehkan 60% lebih penyerapan cahaya dan ini membolehkan kamera mengambil swafoto setaraf kualiti sebuah poster jarak dekat dengan lebih pantas.

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda 13

OPPO Reno8 5G juga memiliki sensor utama  50MP IMX766 yang digunakan pada kebanyakkan telefon pintar flagship di pasaran namun kejuruteraan OPPO membolehkan sensor ini menawarkan loncatan terbesar dari segi kualiti dan videografi dengan algoritma seperti Turbo RAW dan AI HDR.

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda 14

Pengecasan pantas 80W SuperVOOC

Kemajuan kejuruteraan OPPO membolehkan OPPO menawarkan OPPO Reno8 5G dengan teknologi pengecasan pantas setaraf peranti flagship iaitu 80W SUPERVOOC yang membolehkan bateri telefon pintar ini dicas penuh didalam masa 28 minit sahaja dan peminat gaming juga pasti gembira untuk mengetahui bahawa 5 minit pengecasan bermaksud anda boleh menikmati tambahan 2 jam permainan video kegemaran anda. 

Bateri berkapasiti 4,500mAh yang dimiliki telefon pintar juga tampil dengan Battery Health Engine yang berupaya meningkatkan ketahanan bateri sehingga 1600 kitaran pengecasan atau sekitar 4 tahun penggunaan dan ini adalah 2 kali ganda berbanding apa yang ditawarkan pada kebanyakkan jenama telefon pintar lain dipasaran.

Mencari sebuah telefon pintar premium untuk musim perayaan? Ini mungkin jawapan kepada pencarian anda 15

Dapatkan OPPO Reno8 Pro 5G Sunkissed Beige hari ini! 

OPPO Reno8 5G di dalam warna Sunkissed Beige kini ditawarkan di Malaysia pada harga RM 2,399 dan setiap pembelian mulai hari ini sehingga 1 Jan 2023 akan turut menerima satu tahun jaminan waranti tambahan, satu tahun pelan perlindungan skrin dan anda juga diberikan pilihan untuk memiliki satu unit OPPO Enco Buds2 melalui pembelian PWP pada harga RM10 sahaja.

Dapatkan OPPO Reno8 5G Sunkissed Beige di My OPPO Space, stor jenama OPPO, stor dalam talian rasmi OPPO, rakan telko, Lazada, Shopee dan rakan pengedar rasmi.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.