Mobile Fokus

Malaysia Tech News Portal

Huawei Nova 4e dilancarkan secara rasmi dengan kamera selfie 32MP pada harga RM 1,199 sahaja

 

Huawei Nova 4e secara rasminya telah dilancarkan di pasaran China dan Huawei Mobile Malaysia juga telah mengadakan satu previu media khas bagi telefon pintar ini.

Huawei Nova 4e adalah telefon pintar terbaru siri Nova dan tarikan utama telefon pintar ini adalah kamera selfie 32MP yang memiliki aperture f/2.0.

Selain itu, Huawei Nova 4e ini akan hadir dengan skrin paparan dewdrop IPS LCD berukuran 6.15-inci yang memiliki nisbah skrin kepada badan 84.1%, pemproses Kirin 710 berkelajuan 2.2GHz, 6GB RAM dan 128GB memori simpanan dalaman.

Selain itu, Huawei Nova 4e ini akan memiliki tetapan tiga kamera dibelakang iaitu sensor utama 24MP f/1.8 + lensa lebar 8MP f/2.2 +2MP f/2.4, bateri berkapasiti 3,340mAh dengan pengecasan pantas 9V/2A (slot USB-C) dan sensor capjari dibahagian belakang.

Nova 4e hadir dengan nada deringan video AI, mod malam tanpa tripod, AR translator, Histen 5.0 dan pembaca kalori AI menggunakan kamera.

Huawei Nova 4e juga hadir dengan sokongan dwi-SIM, EMUI 9.0.1 dan bicu audio 3.5mm.


Huawei Nova 4e akan ditawarkan didalam tiga pilihan warna putih, hitam dan biru gradiasi (warna twillight P20 Pro).

Penjualan Huawei Nova 4e di Malaysia akan bermula pada 16 Mac dengan harga penjualan RM 1,199.

Pembelian boleh dibuat melalui kedai konsep Huawei, wakil penjualan sah, Courts Mammoth, Harvey Norman, Senheng dan SenQ.

Pembeli Huawei Nova 4e juga akan menikmati pelbagai ganjaran eksklusif melalui aplikasi Huawei VIP.

 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.